Підприємці повинні змінитися

Підприємці повинні змінитися “Підприємцям давно пора “перезавантажити” своє мислення та переключити свідомість на абсолютно нові підходи до ведення бізнесу. Всі вони говорять про інновації, але більшість з них продовжують мислити лінійно, мріючи створити ще одну соціальну мережу, черговий генератор енергії чи ще один сайт знайомств”, – пише Мартін Цвіллінг (Martin Zwilling), генеральний директор та засновник компанії Startup Professionals, у своєму блозі.

Втім, як показує практика, по-справжньому проривні зміни та великі успіхи не можуть бути наслідком лінійного мислення.

Звертаючись до книги Браяна Рейха (Brian Reich) “Переключитися та перезавантажитися” (Shift and Reset), Мартін наводить перелік порад, які допоможуть підприємцям налаштуватися на новий лад.

1. Спонукайте та очікуйте зміни. Всім відомо, що зміни не проходять безболісно. Зазвичай вони бувають надзвичайно важкими. Але до тих пір, поки ви не будете свідомо прагнути до змін, інновацій та експериментів – ви не зможете знайти рішення складних викликів.

MUST READ:  10 ознак того, що надувається нова «бульбашка»

2. Оцінюйте здібності та результати, а не досвід. Перейдіть до моделі, яка буде оцінювати реальні досягнення та результативність співробітників, а не той факт, скільки часу вони потратили, як сильно старалися та скільки років досвіду мають за плечима.

3. Не задовольняйтесь тим, що маєте. Вимагайте більшого! Якщо ви хочете досягнути найвищих рівнів результативності – вам доведеться наймати найкращих людей. Більше часу та зусиль потрібно інвестувати в налагодження стосунків в командах та їх взаємодію.

4. Запускайтеся швидко, провалюйтесь та навчайтесь. Єдиний спосіб дізнатися, чи спрацює ваш план – втілити його в життя. Тому намагайтеся якомога швидше перейти від етапу планування до етапу безпосереднього впровадження. Якщо на цьому етапі ви переживете провал – нічого страшного. Погано було б, якби ви продовжували планувати, не підозрюючи, що ваша ідея недієздатна.

5. Навчіться мислити масштабніше. Чудові ідеї можуть генеруватися людьми в онлайні під час комунікації. Все, що вам потрібно – навчитися помічати ці ідеї і перестати ігнорувати їх. Технології подарували нам прекрасний час, коли невеликі, але захоплені своєю справою команди здатні створювати геніальні ідеї та досягати небачених успіхів.