Google зробить з книжками те, що Apple iPod зробив з музикою

Компанія Google спільно з деякими провідними світовими видавництвами розробляє систему, яка допоможе зробити з книгами те, що Apple iPod зробив з музикою, передає Times Online. Інтернет-гігант працює над системою, яка дасть змогу читачам завантажувати з всесвітньої мережі книги у зручних для них форматах, які вони зможуть читати на екранах своїх моніторів чи на мобільних приладах (таких як мобільні телефони та кишенькові комп’ютери)…

Зважаючи на те, що сьогодні до сервісів Google щомісячно звертається понад 380 млн. користувачів, можна спрогнозувати, що нова система надасть потужний поштовх індустрії електронних книг та видавничій діяльності, як такій. Не без вигоди залишаться книжкові дистриб’ютори.

Йенс Редмер (Jens Redmer), директор Google Book Search у Європі, повідомляє: „Ми працюємо над платформою, яка дасть змогу видавництвам надавати повний доступ до книги у режимі онлайн”. Він не вважає, що цей сервіс стане кінцем „друкованого слова”, але він переконаний, що він відкриє нові можливості для покупців книги. Можливо, читачеві буде зручніше купити цілу книгу, а можливо – лише її частину. Зрештою, саме покупці визначатимуть, який спосіб читання буде для них найбільш зручним.

MUST READ:  День народження банера

Йенс додає, що після тривалих зволікань індустрія електронних книг готова перейти до етапу стрімкого розвитку. Для прикладу, японські користувачі вже сьогодні читають цілі романи зі своїх мобільних телефонів.

Тенденція посилюється ще й тим фактом, що Sony нещодавно випустила свій Reader – прилад для читання електронних книг; а Amazon – найбільший продавець книг онлайн – планує відкрити сервіс з продажу електронних книг.