Американські топ-менеджери МРІЮТЬ працювати в Україні!!!

Американські топ-менеджери МРІЮТЬ працювати в Україні!!!Збільшення кількості пошукового трафіку на Інтернет-портал для управлінців Management.com.ua, вочевидь, пов’язане із приїздом до України американського президента Джорджа Буша, призвело до підвищеного потоку резюме американських управлінців на адресу редакції порталу. Вочевидь, провідні американські менеджери не зовсім правильно розуміють суть нашого сайту, вважаючи його своєрідними „дверима” до посад в українських компаніях.

Англомовні публікації, розміщені на сайті, а також співробітництво з деякими провідними іноземними блогерами (наприклад – Девідом Майстром) дало змогу залучити додаткову аудиторію. Деякі англомовні статті всього за кілька днів отримали більше 10 тисяч переглядів, а іноземна аудиторія зросла більше, ніж в 10 разів. Можливо тому потік листів у редакцію також суттєво збільшився.

Ми й раніше отримували листи від іноземних відвідувачів, але оскільки ситуація не носила масового характеру, можна було назвати їх випадковими. За один же тільки березень до редакції надійшло більше 100 листів, із резюме американських менеджерів, які мріють працювати в Україні. Наведемо лише кілька уривків, які вразили нас найбільше:

Пише Джордж Райт (George Rite), маркетинг-директор компанії Microsoft: „…зважаючи на революційний розвиток українського ринку програмного забезпечення та високі показники зростання української економіки, хочеться відзначити зацікавленість провідних американських топ-менеджерів (в тому числі і мою особисту) у роботі на українському ринку. Зрештою, я вже не настільки тісно прив’язаний до центрального офісу Microsoft, а отже, міг би спробувати себе в ролі директора якоїсь з українських компаній. На разі мене найбільше цікавить галузь інформаційних та комп’ютерних технологій. Чи не могли б ви порадити якусь хорошу компанію, яка б погодилася надати мені місце топ-менеджера? Єдина вимога до компанії – у ній не повинно бути іноземного капіталу…”

MUST READ:  Нова гра "Найближча книга"

Воландер Брест (Wolander Breast), ІТ-менеджер компанії Apple: “…минулого року ми з дружиною, мандруючи містами Європи, відвідали Київ, столицю України. Мушу винати, що раніше нам ніколи не доводилося бувати у настільки красивому і романтичному місті, яке до того ж, розвивається шаленими темпами. Додайте до цього надшвидке економічне зростання України, і ви зрозумієте, чому я вирішив проміняти насиджене місце у провідній світовій компанії, де працюю вже більше 5 років, на не менш тепле місце в одному з українських гігантів. Переконаний, про те саме мріють багато американських (і не лише) топ-менеджерів. Адже Україна сьогодні перетворюється на найпривабливіший світовий ринок робочої сили…”

Марк Уотсер (Mark Watser), провідний консультант зі стратегічного планування компанії McKinsey: „…мені довелося попрацювати у багатьох провідних світових компаніях і можу зі всією відповідальністю заявити, що український ринок сьогодні відкриває перед консультантами найбільші перспективи. Я навіть взяв би на себе сміливість припустити, що вже через кілька років ми побачимо, як центральні офіси провідних консалтингових компаній переміщуються до Києва…”

MUST READ:  Найдієвіша кар’єрна порада

Словом, поки українські управлінці шукають щастя за кордоном, намагаючись потрапити хоча б на найнижчі сходинки міжнародних гігантів, найкращі світові топ-менеджери їдуть до України. Хто знає, можливо їхні прогнози таки здійсняться і вже найближчим часом ми опинимося у епіцентрі світової економіки.

Якщо вас зацікавило, яка ж стаття зуміла залучити найбільшу кількість закордонного (англомовного) трафіку та стати причиною „управлінського божевілля”, то її оригінал ви зможете знайти тут.