Хочете успішно пройти співбесіду? Навчіться… потискати руки!

Хочете успішно пройти співбесіду? Навчіться... потискати руки!Сьогодні вже нікого не здивуєш тим фактом, що перше враження має найбільше значення при проходженні робочого інтерв’ю. Втім, дослідження, проведене академіками університету Айови, розширило цю теорію твердженням, що найбільше значення під час співбесіди має не що інше, як рукостискання під час привітання інтерв’юера та кандидати на посаду, пише інтернет-видання Management Issues.

Виявляється міцне та впевнене рукостискання у декілька разів підвищує шанси здобути омріяну посаду, тоді як в’ялий “дотик рук” здатен зруйнувати всі мрії горе-кандидата. Вчені навіть стверджують, що потиск рук має у декілька разів більше значення, ніж одяг та навіть зовнішність кандидата. Саме привітання налаштовує інтерв’юера на подальшу розмову та має безпосередній вплив на загальне враження, переконаний професор Грег Стюарт (Greg Stewart), який керував дослідженням.

“Нам неодноразово доводилося чути, що інтерв’юери складають своє враження про кандидата вже протягом перших двох-трьох хвилин спілкування з ним. І це враження майже не змінюється незалежно від того, скільки часу триває інтерв’ю. Ми виявили – що воно (це враження) розпочинається саме із рукостискання і багато в чому визначається ним”, – додає професор Грег.

MUST READ:  Хороший бос... Міф чи реальність?

Дослідження, яке було опубліковане пізніше, дослідило результати 98 студентів університету Айови, які спершу взяли участь у інтерв’ю на робочі посади, а потім їхні рукостискання оцінили професіонали. Як і варто було очікувати, люди з більш міцними рукостисканнями отримали кращі робочі пропозиції і більш успішно пройшли співбесіду.

З чого висновок: хочете хорошу роботу – тренуйте руки!