Прогноз-2009 у сфері інтернет-маркетингу і просування веб-сайтів

Прогноз-2009 у сфері інтернет-маркетингу і просування веб-сайтівЦього року обов’язково відбудуться масові зміни в структурі бізнесу в усьому світі, однак, незважаючи на нинішній економічний клімат, для Всесвітньої мережі в цілому прогнозуються високі темпи економічного росту й серйозні інвестиції. Компанії починають усвідомлювати істинну цінність присутності в Інтернеті і стають усе більш обізнаними про ефективність і високу рентабельність налагодження контактів шляхом розробки власного персонального бренда своєї веб-системи. Саме це стверджують в агентстві Jorn and Price Marketing, яке опублікувало першу десятку прогнозів у сфері інтернет-маркетингу і просування веб-сайтів на 2009-ий рік.

Десятка прогнозів від Jorn and Price Marketing на 2009-ий рік виглядає так:

10. Постійне вивчення пошукових слів у цей час більш важливо, ніж коли-небудь, тому що ландшафт інтернет-маркетингу стає усе більше насиченим. Для більшості компаній було б доцільно повторно проаналізувати свій підбор пошукових слів прямо зараз. Якщо основна діяльність або позиціювання компанії на ринку змінилися, або ж якщо додалися нові товари чи послуги, логічно буде підібрати новий список пошукових слів.

9. Підписки на RSS різко зростуть. Споживачі стають усе більше підкованими і вибірковими із приводу інформації, що вони одержують із Інтернету, тому вони із більшою ймовірністю підпишуться на вашу RSS-теку, ніж на вашу email-розсилку. Ця тенденція буде тривати, а поінформованість про RSS-теки та їхня популярність буде істотно зростати.

8. У сайтів, які особливу увагу приділяють розвагам, справи будуть іти дуже добре. Вони завжди розширювали свій вплив і процвітали у важкі економічні часи, і 2009-ий рік не стане винятком. Споживачі будуть усе більше й більше тягтися до творчого і цікавого відео, мистецтва, музики і сайтам новин.

MUST READ:  Персональний брендінг - вроджена риса молодшого покоління

7. Незважаючи на те, що загальний обсяг витрат на рекламу знизиться, буде відзначений величезний ріст корпоративних витрат на інтернет-маркетинг і рекламу, у значній мірі завдяки прогресу в області географічного таргетування, росту місцевих рекламних можливостей і загальної потреби всіх підприємств бути включеними в релевантні результати пошуку. Ця приємна зміна є відмінною можливістю для компаній, що займаються мережевим маркетингом, встановити нові зв’язки й розширити базу існуючих клієнтів.

6. Контрольована користувачами реклама стане життєздатним маркетинговим інструментом, тому що споживачам подобається ідея погоджувати з рекламодавцями показ тільки тих оголошень, які відповідають їхнім інтересам і захопленням. Блогерам і власникам сайтів, які продають рекламні площі, це дуже сподобається, тому що в них збільшиться кількість кліків і, відповідно, прибутки. YouData.com візьме на себе провідну роль у контрольованої користувачем рекламі й прокладе шлях до зовсім нового розуміння платної інтернет-реклами.

5. У світі маркетингового пошуку й оптимізації пошукових систем (SEO) контент, як і раніше, буде стояти на першому місці. Якісні блоги очолюватимуть рейтинги Google завдяки свіжому контенту, що публікується на регулярній основі, в сполученні з великою кількістю посилань.

4. Нові інтернет-проекти будуть з’являтися скрізь. Безліч дуже кваліфікованих людей були або будуть звільнені, або ж їм буде запропоноване неприйнятне скорочення заробітної платні. Багато хто із цих людей скоріше вирішать створити власний бізнес, ніж боротися на жорсткому ринку праці.

MUST READ:  Скільки треба тренерів на душу населення?

3. Буде спостерігатися значний ріст у використанні соціальних засобів масової інформації великими корпораціями. Це буде дуже успішним для одних і повною катастрофою для більшості. У нашому тісно зв’язаному світі соціальних мереж жадібність карається миттєво. Компаніям, що зосереджені на підтримці відносин шляхом маркетингу, заснованого на довірі, гарантований успіх. Мережі MySpace і Facebook залишаться монстрами соціального маркетингу. А також, всупереч поширеній думці, мережа Twitter не стане минущим захопленням. Twitter продовжить свій упевнений ріст і буде чудовим маркетинговим інструментом для компаній, які цінують увагу.

2. Межа між Інтернетом і телебаченням стала досить розмитою, а використання відеомаркетингу буде й надалі розширювати свою значимість. Домінування YouTube буде тривати, і цікаве або захоплююче відео буде чудовим інструментом для творчого веб-маркетолога.

І, нарешті, найважливіша зміна в 2009-му році для інтернет-маркетингу:

1. Google почне включати в алгоритм пошуку реальні уподобання користувачів! Із персоналізацією й індивідуальним настроюванням результатів пошуку Google зробить серйозні корегування свого пошукового алгоритму, приділяючи велику увагу тому, як споживачі фактично використовують отримані результати. В остаточному підсумку це зробить провідний продукт Google ще кращим, і буде означати смерть епосі дилетантської пошукової оптимізації. Спамерські, нерелевантні сайти й каталоги, які мають хороший рейтинг, але марні для споживачів, більше не будуть розташовуватися на першій сторінці результатів пошуку.

За інформацією PRWeb, UkrBiznes.com