Звільнити чи залишити. Завдання з трьома невідомими

Звільнити чи залишити. Завдання з трьома невідомимиДуже часто по телевізору і в Інтернеті зустрічаються фрази типу “криза розставить все по місцях – нероби, ліниві та інший офісний планктон будуть звільнені/скорочені”. Але чи так все просто, як здається?

Пропоную відповісти на це питання кожному самостійно. Задача, яку слід вирішити, проста і складна водночас. Із 3-х співробітників, які працюють, треба скоротити лише одного – це просто. Але кого саме – це важко.

Умови задачі читайте в цьому пості. Мені дійсно дуже цікаво, кого оберете Ви.

Уявіть, що Ви директор компанії, яка займається організацією виставок. У Вас є 3 менеджера з реклами. Назвемо їх менеджер А, менеджер Б і менеджер В.

Перед Вами завдання звільнити одного з цих менеджерів. Це необхідно для того, щоб скоротити витрати компанії й утримати її на плаву.

Менеджерів А і Б особисто приймали на роботу Ви, а менеджер В був прийнятий одним із Ваших підлеглих.

Дані, яки Ви маєте в своєму розпорядженні:

1. Менеджери ведуть різну кількість виставок: А – 3, Б – 5, В – 9.

MUST READ:  Кожен день, проведений СЕО за зачиненими дверима, - це втрачений день

2. Менеджери проводять різний час на робочому місці: А і Б в 90% випадків не затримуються на роботі; менеджер В у 80% випадків затримується на роботі, нерідко повертається додому вночі на таксі (за свій рахунок).

3. Виставка, яку вів менеджер В, визнана кращою за підсумками минулого року.

4. Також Ви знаєте, що у своїй роботі ці менеджери використовують шаблони/стандарти, багато з яких розроблені менеджером В, а також, що багатьом аспектам роботи менеджери А і Б навчаються у менеджера В.

5. Найближча виставка буде в лютому у менеджера А.

6. Менеджери А і Б у конфліктах не помічені. У менеджера В періодично виникають розбіжності з колегами з інших відділів (бухгалтерія, відділ продажів, тощо), про що Вам постійно говорить Ваша секретарка. Ви не знаєте істинних причин розбіжностей, тому що самі не розмовляли на цю тему з менеджерами, але інформацію секретарки підтверджує її подружка (менеджер із продажу).

7. Заборгованостей щодо подання звітності і документів у менеджера В менше, ніж у інших.

MUST READ:  Як звільняються у різних країнах

8. Від Ваших замовників відгуки про всіх менеджерів позитивні.

9. Заробітна плата у всіх менеджерів однакова! (всі працюють на ставці без %, премії за підсумками року у всіх однакові).

10. Менеджер В хотів звільнитися за власним бажанням місяць тому, мотивувавши це фізичним та моральним виснаженням. Ви вмовили його залишитися, оскільки не хотіли втрачати дійсно цінного співробітника, при цьому дали йому кілька днів вихідних щоб він міг відпочити після пари безсонних ночей, проведених на роботі за складанням звітів та підготовкою до виставок.

11. Всі менеджери приблизно одного віку – 25 років.

12. Менеджери А і Б працюють близько півроку, менеджер В – 10 місяців.

Даних для вирішення задачі вдосталь. Як правило, в дійсності ніхто не робить такий вибагливий аналіз при прийнятті подібних рішень.

Питання: кого з менеджерів А, Б чи В потрібно скоротити і на підставі яких даних (на підставі чого)?

Від Вашої відповіді не залежить доля людей, тому можете відповідати суб’єктивно, так як Ви вважаєте.