15 запитань на співбесіді в Google

15 запитань на співбесіді в Google Google – не тільки омріяний роботодавець для тисяч менеджерів, розробників програмного забезпечення та інженерів, але й доволі прискіплива при відборі компанія. Окрім різноманітних дипломів (бажано – червоних), сертифікатів та інших документів, які підтверджують ваші досягнення у навчанні, людина, яка проводить співбесіду, швидш за все поставить вам декілька запитань, які змусять задуматися. Не факт, що ви дасте правильну відповідь на кожне з них. Але принаймні у Google зможуть оцінити гнучкість вашої думки та вміння швидко адаптуватися до нестандартних ситуацій.

Хабрахабр пропонує 15 запитань, які звучали на співбесіді Google:

1. Скільки кульок для гольфу поміститься у шкільний автобус?

2. За яку суму ви помиєте всі вікна у Сіетлі?

3. Яке співвідношення хлопчиків/дівчаток у країні, де люди продовжують народжувати дітей до тих пір, поки у них не народиться хлопчик?

4. Скільки налаштувальників піаніно у світі?

5. Чому кришка для каналізаційного люка кругла?

MUST READ:  Microsoft придбає компанію aQuantive за рекордні $6 млрд.

6. Розробіть план евакуації із Сан-Франциско.

7. Скільки разів за добу перетинаються стрілки годинника?

8. Поясніть значення словосполучення “dead beef”.

9. Людина спрямувала автомобіль на готель, але її спроба була невдалою. Чому?

10. Вам потрібно перевірити, чи правильно записаний ваш телефон у Боба, але ви не можете запитати у нього прямо. Вам потрібно написати запитання на папірці і віддати його Єві, яка віднесе його Бобу і принесе назад відповідь від нього. Що ви повинні написати на папірці, крім безпосереднього запитання, так, щоб Боб зміг зрозуміти повідомлення, а Єва не змогла дізнатися ваш номер телефона?

11. Ви капітан піратського судна і ваша команда збирається голосувати, як розділити награбоване золото. Якщо з вами буде згодна менше половини команди піратів – ви помрете. Як поділити золото так, щоб отримати хорошу частину здобичі, але все ж залишитися живими?

12. У вас є 8 куль однакового розміру. 7 із них важать однаково, а одна – трохи більше, ніж інші. Потрібно знайти кулю, яка важить більше, використовуючи шалькові терези і тільки 2 зважування?

MUST READ:  Журнал від Google? Цілком можливо...

13. У вас є 2 яйця і доступ на 100-поверховий будинок. Яйця можуть бути або дуже міцними (не розіб’ються, навіть якщо їх скинути із 100-го поверху), чи дуже крихкими (розіб’ються, навіть якщо упадуть з 1-го поверху). Потрібно визначити найвищий поверх, з якого яйця можуть бути скинуті і не розбитися. Питання в тому, скільки спроб вам потрібно зробити. Ви можете розбити тільки 2 яйця?

14. Поясніть, що таке База Даних у 3 реченнях так, як це зробив би ваш 8-річний племінник.

15. Ви були зменшені до розмірів 5-центової монети і ваша маса була пропорційно зменшена відповідно до вашої щільності. Вас кинули в порожню склянку блендера. Ножі почнуть рух через 60 секунд. Що робити?