Міфи та легенди брендів: Procter & Gamble

Міфи та легенди брендів: Procter & GambleЯк відомо, необхідними атрибутами брендів вже давно стали міфи та легенди. Частина з них – це реальні факти з історії створення бренда, а частина – плід фантазії маркетологів. У великих компаніях навіть існує спеціальний термін – «storytelling». Бренд-історія споживачам потрібна, тому що люди не хочуть, щоб їм просто щось продавали. Вони хочуть, щоб компанії взаємодіяли з ними, прагнули задовольнити їхні інтереси й цікавість.

Існує міф про те, що так звані casual fridays, коли можна відійти від строгого дрес-коду, прийнятого у великих компаніях, і змінити офіційний костюм на повсякденний одяг, придумали в Procter & Gamble (P&G).

У 1980-ті роки найбільша світова компанія P&G була лідером на ринку пральних порошків у США. Але, незважаючи на високу рекламну активність, частка ринку ніяк не хотіла рости. Тоді компанія провела дослідження й оцінила ринок догляду за одягом. У процентному співвідношенні з’ясувалося, що порошок використовують у 65% випадків, а хімчистку – в 35%. Далі компанія з’ясувала, що 70% споживачів прального порошку працюють за наймом і 5 із 7-ми днів у тиждень ходять у костюмах, які вони віддають у хімчистку.

MUST READ:  Народження імені: Lipton

Далі, спільні дослідження P&G і Levi Strauss Jeans показали, що співробітники в повсякденному одязі більш креативні і працюють набагато ефективніше тих, хто носить костюми. І що вони зробили? P&G усередині своєї компанії вводить право ходити в п’ятницю в повсякденному одязі. Ця новина зусиллями обох компаній отримала величезне охоплення в пресі, і багато корпорацій пішли за їхнім прикладом. А ринок пральних порошків виріс на 20%.

За матеріалами Adme.ru